Säsongen 2016/17

Vid den gemensamma säsongsplaneringen kom vi bl a överens om hur vi ska göra träningarna bättre och roligare för alla.  vuxna/barn/ungdomar tränar tillsammans efter vars och ens förutsättningar Klicka på länken nedan så ser du vad vi kom överens om.

KLICKA HÄR så hittar du kom ihåg för BÄTTRE OCH ROLIGARE TRÄNINGAR

Nedan hittar Du också en del tips inför träningen.

TRÄNINGSKVÄLLAR !
Vi kör måndagar och onsdagar med samling kl. 18.30 på Skidstadion.  Tränare är som vanligt Lars-Gustav.

“Knattegruppen” träffas måndagar och leds av Ulrica

 

 

Tips inför träningen
Hur klär jag mig ?
En enkel grundregel är att man klär sig bekvämt. Det ska kännas skönt att röra sig i de kläder man valt. Ha gärna också någon typ av plagg som du kan ta av efter uppvärmningen och som Du kan ta på Dig direkt när träningen slutar.

Under vintern är en bra regel att hellre klä sig i tunnare “lager på lager” i stället för några få tjocka lager. Det finns bra “underställ” som man kan använda i olika lager allt efter temperaturen.

Klubbdräkten och ett eller flera lager underställ och klubbens uppvärmningsdräkt är en bra kombination.

Tänk på att inte klä Dig för mycket. Det innebär att Du förlorar mycket vätska i form av svett och tappar orken snabbt..

Ta gärna med en extra mössa och ett par extra vantar till träningen. Det är skönt att ta på sig efter träningen och gör att Du inte fryser på vägen hem. Det är viktigt att man håller kroppstemperaturen uppe tills man kommer in i duschen.

Mat och vätska
Än om det kan vara svårt att planera så försök att äta en bra stund före träningen. Drick före träningen och ta också med vätska till träningen. Gärna i en “sportdrycksflaska” som du kan ha på Dig eller ett s k vätskebälte. Det är viktigt att Du har möjlighet att fylla på Ditt vätskeförråd under träningen. Detta gäller också när Du åker till en tävling.

Direkt efter träningen är det bra om Du äter och helst att Du får i Dig något som både innehåller proteiner och kolhydrater. När du tränar talar Du om för Din kropp att den ska bygga upp sig och bli starkare och uthålligare. För att klara det behöver den byggstenar i form av proteiner och kolhydrater. Får den inte det så bryts kroppen ner istället för att byggas upp och förstärkas.

Hygien
Naturligtvis duschar Du så snart Du kan efter träningen. Det är viktigt att hålla en god hygien. Då är det mindre risk för att Du åker på t ex förkylningar. Lära Dig också ta hand om Din tränings- och tävlingsutrustning. Tvätta kläderna så ofta det behövs, framför allt de som du bär närmast kroppen och ta ur sulorna ur skorna innan Du ställer dem på tork. Det är hälsosammare med nytvättade tränings/tävlingskläder och skönare också när Du ska iväg på nästa träning/tävling.